• 19 000 produktów
  • Darmowa dostawa
  • Wysyłka w 24 godziny
  • 2600 punktów odbioru
 
 

Dietetyczny sernik ze skórką pomarańczową

Szukasz lżejszych wersji tradycyjnych potraw świątecznych? Nie chcesz utracić efektów stosowanej kuracji dietetycznej przez święta? Sprawdź świąteczne przepisy przygotowane przez zespół Mój Dietetyk, to kwintesencja tradycji i zdrowego odżywiania.

Dietetyczny sernik ze skórką pomarańczową

Sernik często pieczemy na Boże Narodzenie. Przyciąga swoim zapachem i wyjątkowym smakiem.

>>> Wigilia na diecie eliminacyjnej – jak sobie poradzić

Świąteczne przepisy od Mój Dietetyk

Składniki:

  • 1000 g Ser twarogowy chudy
  • Jaja kurze całe (4 szt.)
  • 150 g Jogurt naturalny
  • 70 g Skórka pomarańczowa
  • 20 g Olej rzepakowy uniwersalny
  • 40 g Stevia w proszku
  • 8 g Cukier wanilinowy

Sposób przygotowania:

Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę.  Stevię wymieszać z jogurtem. Twaróg zmiksować z jogurtem, żółtkami, olejem. Dodać skórkę pomarańczową i pianę, delikatnie wymieszać łyżką. Wylać na okrągłą blachę. Piec 40 minut w 180 stopniach.

>>>>Problemy pokarmowe SPRAWDŹ OFERTĘ

Poznaj naszego eksperta
Natalia Bobowik

Dietetyczka Natalia Bobowik

Absolwentka dietetyki Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Specjalizuje się w nietolerancjach i nadwrażliwościach pokarmowych oraz zaburzeniach układu pokarmowego. Pomaga osobom z zaburzeniami hormonalnymi, PCOS czy insulinoopornością. Na co dzień działa w poradni Mój Dietetyk, kontakt: natalia.bobowik@mojdietetyk.pl.

Zobacz także

Przepis na dietetyczną łazankową z makiem

Autor:

Dietetyczka Natalia Bobowik

Data publikacji: 17.12.2018

Szukasz lżejszych wersji tradycyjnych potraw świątecznych? Nie chcesz utracić efektów stosowanej kuracji dietetycznej przez święta? Sprawdź świąteczne przepisy przygotowane przez zespół Mój Dietetyk, to kwintesencja tradycji i zdrowego odżywiania.

Czytaj więcej

Świąteczny barszcz na zakwasie - przepis

Autor:

Dominika Robaszkiewicz

Data publikacji: 12.12.2017

Przygotowanie wigilijnego barszczyku należy rozpocząć w połowie grudnia. Bazą do tej zupy jest oczywiście zakwas buraczany, który warto przygotować samodzielnie. Nie jest to wcale trudne, już po tygodniu od sporządzenia zakwasu można się cieszyć jego charakterystycznym smakiem.

Czytaj więcej

Świąteczny makowiec – przepis

Autor:

Dominika Robaszkiewicz

Data publikacji: 12.12.2017

Makowce królują na świątecznych stołach w przeróżnych wydaniach. Osobiście lubię ten na kruchym spodzie tarty, gdzie mak staje głównym bohaterem tego smakołyku. Kaloryczność ciasta wynagrodzą nam prozdrowotne właściwości maku – zawiera on duże ilości wapnia, magnezu, błonnika oraz białka roślinnego.

Czytaj więcej