• 19 000 produktów
  • Darmowa dostawa
  • Wysyłka w 24 godziny
  • 2600 punktów odbioru
 

Redakcja Apteline (3)

Autor

Jest zdrowy i wartościowy, o ile nie ma cukru! W tej wersji będzie dobry dla cukrzyków

Odżywianie

21.08.2023

Redakcja Apteline

Niestety czytając etykiety gotowych przetworów na sklepowych półkach można znaleźć w nich duże zawartości cukru, nawet do 40 proc. Takich dżemów czy powideł należy unikać i to nie tylko chorując na cukrzycę. Jak zrobić dżem bez cukru? Na co zwrócić uwagę czytając etykiety sklepowych produktów?

Czytaj więcej

Czy wiesz, co kupujesz? Choć też pikantne, to nie jest to samo!

Odżywianie

18.08.2023

Redakcja Apteline

Wiele się mówi o tym, że chili wspiera metabolizm i przyspiesza odchudzanie. Polecane jest picie kawy z chili, stosowanie pieprzu cayenne, jedzenie papryczek chili, ale… czy każda pikantna papryka to chili? Warto mieć rozeznanie w tym, co kupujemy, a więc czym się różni papryka chili od pieprzu cayenne i jak wybrać odpowiednią dla siebie papryczkę?

Czytaj więcej

Zdrowa lemoniada, którą możesz pić cały rok. Ten składnik zawsze znajdziesz w sklepie

Odżywianie

17.08.2023

Redakcja Apteline

Lemoniada bez cukru to zdrowy i pyszny napój, który latem orzeźwia, a poza sezonem dodaje energii. Z czego można zrobić lemoniadę, gdy lato się skończy? Ten zaskakujący składnik do przygotowania lemoniady znajdziesz w sklepie przez cały rok. Z czego zrobić ten napój i kto szczególnie powinien go pić?

Czytaj więcej

Te grzyby możesz jeść na surowo! Już są w lasach. Są pyszne i bardzo zdrowe

Odżywianie

17.08.2023

Redakcja Apteline

Kurki (pieprznik jadalny), to żółte grzyby, które w polskich lasach pojawiają się już w czerwcu. Należą do jednych z najpopularniejszych i najbardziej rozpoznawalnych grzybów, a przy tym są bogate w witaminy i minerały. Co znajdziemy w kurkach i dlaczego warto włączyć je do swojej diety?

Czytaj więcej

Eris coraz bliżej. Jakie są objawy nowego wariantu koronawirusa?

Objawy chorób

11.08.2023

Redakcja Apteline

Eris rozprzestrzenia się bardzo szybko – nowy wariant koronawirusa wykryto już w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Francji i we Włoszech. Eksperci ostrzegają więc, że jesienią czeka nas fala zakażeń. Jak rozpoznać wirus Eris?

Czytaj więcej

Jako przecier, suszone lub w puszce - czy przetworzone pomidory nadal są zdrowe?

Odżywianie

9.08.2023

Redakcja Apteline

Pomidory są niezwykle zdrowe – ale czy pod postacią przetworzoną nadal zachowują swoje zdrowotne właściwości? Czy sok z pomidorów, passata, suszone pomidory warto wprowadzić do swojej diety?

Czytaj więcej

Ten owoc to must-have w diecie odchudzającej! Dlaczego jeszcze warto go jeść??

Odżywianie

8.08.2023

Redakcja Apteline

Odmian śliwek jest wiele, ale zawsze warto wprowadzać je do diety. Dlaczego? Są bogactwem witamin i minerałów, wpływają korzystnie na układ pokarmowy oraz odchudzanie. Zawierają bardzo dużo błonnika, zapewniają więc uczucie sytości na długo. Co znajdziemy w śliwkach i dlaczego warto je jeść?

Czytaj więcej

Ten owoc to prawdziwe źródło młodości! Czemu zawdzięcza swoje właściwości?

Odżywianie

7.08.2023

Redakcja Apteline

Agrest pojawia się w sklepach latem – najczęściej widzimy jego zieloną lub czerwoną odmianę. Dojrzały agrest jest słodki, niedojrzały bardzo kwaśny. Warto wybierać miękkie owoce, ale nie rozpadające się. Zdecydowanie warto korzystać z sezonu na agrest, ponieważ znajduje się w nim dużo witaminy C, A i K oraz błonnik, potas i żelazo.

Czytaj więcej

Jajko na miękko to najzdrowsze jajko? Jak je ugotować, żeby żółtko było płynne?

Odżywianie

3.08.2023

Redakcja Apteline

Jajka są bardzo zdrowe, a według badań nie ma przeszkód, by jeść jajko nawet codziennie. Najlepiej właśnie w postaci „na miękko”. Takie jajko zawiera najwięcej substancji odżywczych, które nie zdążą się wygotować w procesie obróbki termicznej. Co znajdziemy w jajku na miękko? Jakie zawiera właściwości odżywcze? I wreszcie – jak je przygotować, żeby było idealne?

Czytaj więcej