- 
                            Popularne 
- 
                            Inne produkty z kategorii 
- 
                            Ostatnio oglądane 
2 600 punktów odbioru
Odbierz zamówienie w wybranej aptece
19 tys. produktów
Szeroki asortyment produktów
Darmowa dostawa w 24 h
Szybka i darmowa dostawa do apteki
Opis
Rumianek to naturalna herbatka ziołowa przygotowana z wysuszonych i rozdrobnionych koszyczków rumianku pospolitego (Matricaria chamomilla). Produkt jest pakowany w wygodne torebki, co ułatwia przygotowanie naparu.
Rumianek wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.Wskazania
Zalecana do spożycia dzienna porcja
ZALECANE DZIENNE SPOŻYCIE: Dwa razy dziennie po jednej filiżance naparu, przygotowanego z jednej torebki. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jedną torebkę zalać 200 ml świeżo zagotowanej wody. Zaparzać pod przykryciem przez 5–10 minut.
Skład
Wartość odżywcza
| Składnik | w 100 ml naparu herbatki | Dzienna porcja produktu (napar z 2 torebek po 1,5 g) | 
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 2 kJ / 1 kcal | 8 kJ / 4 kcal | 
| Białko | < 0,5 g | < 0,5 g | 
| Tłuszcz | Znikome ilości | - | 
Uwagi do stosowania
- Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
- Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
- Nieznaczne przebarwienie torebki jest zjawiskiem naturalnym, spowodowanym kontaktem zioła z materiałem opakowaniowym.
- Prowadzenie zdrowego trybu życia i stosowanie zrównoważonej diety są niezbędne dla zachowania dobrego stanu zdrowia.
- Nie należy stosować u osób nadwrażliwych na kwiat rumianku.
Zawartość
Producent: HERBAPOL POZNAŃ
Sposób przechowywania: 15°C - 25°C
Kod EAN: 5904490003709
Rumianek, herbatka ziołowa w torebkach do zaparzania, 30 torebek - opinie
Cechy produktu
Skorzystaj z bezpłatnej konsultacji naszego farmaceuty
- pomoże dobrać odpowiednie leki
- dobierze tańsze zamienniki
- doradzi, które produkty powinny być stosowanie osobno
- odpowie na pytania o przepisane leki
mgr farm. Natalia Zaworal
 
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
             
             
             
             
             
             
            