-
Popularne
-
Produkty z tej serii
-
Inne produkty z kategorii
-
Ostatnio oglądane
2 600 punktów odbioru
Odbierz zamówienie w wybranej aptece
19 tys. produktów
Szeroki asortyment produktów
Darmowa dostawa w 24 h
Szybka i darmowa dostawa do apteki
Olimp Collagen Bar - charakterystyka
Olimp Collagen Bar baton o smaku czekoladowym z chrupkami zawiera kolagen rybi, witaminę C, witaminę D, witaminę A, biotynę oraz mangan. Olimp Collagen Bar baton o smaku czekoladowym to nie tylko przekąska, ale także wsparcie włsów, skóry i paznokci.
Olimp Collagen Bar baton o smaku czekoladowym to tylko 172 kcal.
Zawiera cukry i substancję słodzącą. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Olimp Collagen Bar - zalecana dzienna porcja
Maksymalnie dwa batony dziennie.
Olimp Collagen Bar - skład
| Składniki | Na 100 g | Na porcję (44 g) |
| Wartość energetyczna | 1633 kJ/393 kcal | 717 kJ/172 kcal |
|
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
19 g 6,5 g |
8,4 g 2,9 g |
|
Węglowodany w tym cukry w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) |
22 g 2,2 g 18 g |
9,6 g 0,97 g 8,1 g |
| Błonnik | 18 g | 8 g |
| Białko | 19 g | 8 g |
| Sól | 0,29 g | 0,13 g |
| Witamina C | 91 mg (114%*) | 40 mg (50%*) |
| Witamina D | 5,7 µg (114%*) | 2,5 µg (50%*) |
| Witamina A | 909 µg (114%*) | 400 µg (50%*) |
| Biotyna | 56,8 µg (114%*) | 25 µg (50%*) |
| Mangan | 2,27 mg (114%*) | 1 mg (50%*) |
| Kolagen | 11 g | 5 g |
*Referencyjna Wartość Spożycia
Składniki: 25% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], 13% peptydy kolagenu rybiego ECOllagen (ryby), fruktooligosacharydy, izomaltooligosacharydy z tapioki, substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), izolat białka sojowego, białko z grochu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), 3% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, białko z brązowego ryżu, izomaltuloza, substancja zagęszczająca – guma arabska; aromaty, emulgator – lecytyny (sojowe); kwas L-askorbinowy – wit. C, cholekalcyferol – wit. D, palmitynian retinylu – wit. A, D-biotyna – biotyna, glukonian manganu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu.
Olimp Collagen Bar - uwagi do stosowania
- Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
- Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
- Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
- Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
- Nie spożywać z innymi produktami zawierającymi witaminę A lub mangan.
- Produkt nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży i karmiące piersią.
- Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C.
- Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.
Zawartość
44 g
Producent: OLIMP LABORATORIES
Sposób przechowywania: poniżej 25°C
Kod EAN: 5901330093562
Olimp Collagen Bar, baton o smaku czekoladowym, 44 g - opinie
Skorzystaj z bezpłatnej konsultacji naszego farmaceuty
- pomoże dobrać odpowiednie leki
- dobierze tańsze zamienniki
- doradzi, które produkty powinny być stosowanie osobno
- odpowie na pytania o przepisane leki
mgr farm. Lucyna Koralewska