Oleofarm Olej sezamowy, 30 ml
ŚRODEK SPOŻYWCZY OGÓLNEGO STOSOWANIA, Produkt dostępny bez recepty
Dostępność:
Produkt został wycofany z oferty
-
Popularne
-
Produkty z tej serii
-
Inne produkty z kategorii
-
Ostatnio oglądane
-
Oferta specjalna
2 600 punktów odbioru
Odbierz zamówienie w wybranej aptece
19 tys. produktów
Szeroki asortyment produktów
Darmowa dostawa w 24 h
Szybka i darmowa dostawa do apteki
Opis
Olej sezamowy otrzymywany jest ze starannie wyselekcjonowanych prażonych nasion sezamu. Ze względu na charakterystyczny smak i zapach jest jednym z podstawowych składników dań kuchni azjatyckiej. Idealnie nadaje się do surówek, sałatek, sosów oraz dipów.
Wskazania
Uzupełnienie diety w tłuszcze nienasycone (NNKT).
Działanie
Olej sezamowy charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi
pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi (jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi). Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Skład
Składniki: nierafinowany olej z prażonych nasion sezamu (Sesamum indicum).
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza w 100 ml:
Wartość energetyczna (energia) – 3393 kJ/825 kcal
Tłuszcz, w tym: – 92 g
kwasy tłuszczowe nasycone – 15 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 38 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 39 g
Węglowodany, w tym: – 0 g
cukier – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0 g
Omega-6 (kwas linolowy) – 38 g
Omega-9 (kwas oleinowy) – 37 g
Uwagi do stosowania
- Na oleju sezamowym nierafinowanym nie należy podgrzewać ani smażyć potraw.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Zawartość
30 ml
Producent: OLEOFARM
Sposób przechowywania: 15°C - 25°C
Kod EAN: 5904960010107
Oleofarm Olej sezamowy, 30 ml - opinie
Skorzystaj z bezpłatnej konsultacji naszego farmaceuty
- pomoże dobrać odpowiednie leki
- dobierze tańsze zamienniki
- doradzi, które produkty powinny być stosowanie osobno
- odpowie na pytania o przepisane leki
mgr farm. Natalia Zaworal